LIČNOST DANA

Vanja Crnojević: Veliko srce Maglajke

Za sirijske izbjeglice u Libanu osigurala mobilnu kliniku i usluge ljekara i stomatologa

Vanja Crnojević. Avaz

A. Bajramović

23.5.2021

Humanitarna akcija Vanje Crnojević i njene organizacije “Borderfree” barem djelimično će olakšati život sirijskim izbjeglicama u kampovima u Libanu. Za povrijeđenu ili bolesnu djecu, porodilje koje spavaju na zemlji u šatorima, za ljude kojima je pomoć ljekara potrebnija i od hrane osigurani su mobilna klinika i usluge ljekara i stomatologa.

U svijetu koji ne vodi računa o dva miliona ljudi iz Sirije, koji moraju platiti sve, od komadića zemlje na kojem je montiran njihov izbjeglički šator do liječenja, ne postoji humaniji i prioritetniji projekt.

Nije prvi put da stanovnici BiH osjete ponos zbog Vanje Crnojević, Maglajke koja od 90-tih godina živi u Švicarskoj, žene koja je napustila dobar posao i ugrozila vlastitu egzistenciju kako bi pomagala ljudima u nevolji. Ona to čini još od osnovne škole i sitnica kojima bi obradovala svoje vršnjake, pa do osnivanja humanitarne organizacije “Borderfree” i akcija u BiH, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Libanu… Jer srce ove Maglajke dovoljno je veliko za sve ljude svijeta o kojima se niko ne brine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.