LIČNOST DANA

Husref Musemić: Jednostavno - majstor

Još jednom se vratio na Koševo i ovog puta odnio tri boda

Musemić: Trener za velike domete. Agencije

Piše: N. D.

21.7.2021

Tuzla City je prvi put uspio odnijeti tri boda protiv Sarajeva na Koševu. Za to im je trebalo malo sreće, loša ekipa domaćeg tima, ali i Husref Musemić. Čovjek koji je najveće stvari napravio upravo na klupi Sarajeva sada vodi Tuzlake i još jednom je pokazao da je, jednostavno, trenerski majstor.

Uočio je na poluvremenu promjenu u formaciji Sarajeva, stvari postavio drugačije i njegov tim je čekao priliku koju je na kraju dočekao.

Nije možda utakmica za tri boda u našoj ligi najvredniji mogući domet, ali svakako ova pobjeda za Musemića ima poseban značaj. Nakon utakmice je dostojanstveno govorio i o Sarajevu, iz kojeg je primoran bio otići u suzama.

Bilo je i manjih čarki, ali većina prisutnih je skandirala ono što će navijačima Sarajeva zauvijek ostati u srcu: „On voli Sarajevo, pravo je ’hordaš’, Husref Musemić jedan je od nas!“ Teško će neko uvijek i u svakom trenutku moći računati na ovacije navijača bivšeg kluba.

Rođen je u Janji 4. juna 1961. godine. Bio je napadač šampionske generacije FK Sarajevo 1985., a kasnije je branio boje Crvene zvezde, Hartsa i Tventea.

Sa Sarajevom je kao trener osvojio tri titule prvaka i dva trofeja Kupa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.