LIČNOST DANA

Slaviša Bogdanović: Veležova hobotnica

Heroj raspucavanja nakon što je odbranio dva penala

Piše: E. Ć.

31.7.2021

Bogdanović: Odlično branio i tokom cijelog susreta. Arhiv

Veležov golman Slaviša Bogdanović briljirao je u Atini u revanš-meču 2. pretkola Konferencijske lige. Sjajni čuvar mreže odličnim intervencijama izluđivao je fudbalere AEK-a, a onda se u penal seriji iskazao kao veliki heroj.

Rođeni Trebinjac uspješno je branio svoj gol, ali je onda nesretno kapitulirao u 8. minuti nadoknade drugog poluvremena. Možda je tako i trebalo biti. Nakon produžetaka pristupilo se izvođenju penala, a prvo ime raspucavanja bio je golman Veleža.

„Rođeni“ su imali zaostatak poslije tri serije, a tada je na scenu stupio Bogdanović.

Prvo je odbranio penal Helderu Lopesu, a onda se u ključnom penalu suprotstavio napadaču grčkog tima Serhiju Arauhu (Sergio Araujo).

Bogdanović je pročitao njegovu namjeru, odbranio šut i lansirao Velež u narednu rundu kvalifikacija.

Slaviša Bogdanović rođen je 11. oktobra 1993. godine u Trebinju. U redove Veleža stigao je u januaru 2019. godine. Ranije je igrao za mnoge srbijanske klubove, a dolazak iz beogradskog Žarkova u Mostar ispostavio se kao pun pogodak. Velež i Bogdanović će i u narednom periodu zajedno ići kroz izazove.

Trebinjac je produžio ugovor na još dvije godine, a prvi veći izazov za „Rođene“ slijedi već naredne sedmice (četvrtak), kada u okviru 3. pretkola igraju protiv Elfsborga.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.