KOMENTAR DANA

Magija SFF-a

Dolazak velikana poput Bone Voksa u Sarajevo nije slučajan i uvijek nosi važnu poruku

Bono Voks: Velikan ponovo u Sarajevu. Avaz

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović

17.8.2021

Sarajevo ovih festivalskih dana blista u punom sjaju i 24 sata dnevno pokazuje i dokazuje da je, uglavnom, tamo gdje je nekad bilo.

U petak, 13. avgusta, nakon prošlogodišnjeg pandemijskog online izdanja, Sarajevo Film Festival vratio se na velika vrata.

A vratio se i Bono Voks (Vox), veliki i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine i Sarajeva. Slavni muzičar, aktivista i filantrop u „dvije riječi“ rekao je ono što je Sarajevo oduvijek bilo i što će, uprkos nekim pokušajima i stremljenjima, ostati - „mjesto zabave i magije i glavni grad suživota“.


Larisa Sarajlić-Ramović. Avaz

Bono Voks, Vim Venders (Wim Wenders) i drugi velikani pomno biraju gdje će se pojaviti i oni su članovi povorke slavnih i utjecajnih svjetskih zvijezda koje su pohodile bh. prijestonicu i s bosanskog ćilima SFF-a u svijet slale važne poruke. Kad su takve ličnosti u pitanju, ništa nije slučajno.

Da je magija Sarajeva i SFF-a odavno prepoznata i daleko van granica naše zemlje i da su ljudi jedva dočekali povratak festivala, potvrđuju i riječi direktora Mirsada Mire Purivatre da je stiglo dvostruko više gostiju nego što se očekivalo.

Sigurno je da će do spuštanja festivalske zavjese u petak, 20. avgusta, publika još mnogo puta zaustaviti dah od uzbuđenja i radosti. A kada se zvijezde i gosti vrate kućama, valjda nećemo čekati 28. SFF da pokažemo ko smo, šta smo i da možemo puno bolje. Jer u ovim izazovnim vremenima prilike se pružaju na dnevnoj bazi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.