LIČNOST DANA

Mirza Teletović: Ponovo će rešetati mrežice

Prekida penziju kako bi pomogao Turbini

E. Č.

Teletović: Opet u matičnom klubu

Foto: Avaz


Proslavljeni bh. košarkaš i aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović odlučio se vratiti na teren i pomoći svojoj Turbini iz Jablanice da ispuni zacrtani cilj - ulazak u najviši rang takmičenja.

Tako će Teletović prekinuti penziju koja već traje tri godine i nastupati za svoj matični klub. Ponovo će rešetati s parkinga i iz svlačionice, ali ovog puta će imati i ulogu mentora mlađim igračima.

Jedan od najboljih igrača koji su nosili državni dres naše zemlje ostvario je bogatu karijeru koja je, nažalost, prekinuta 2018. godine zbog oboljenja pluća.

Teletović je 14 godina igrao van Bosne i Hercegovine, s Tau Keramikom (kasnije Kahom Laboral) je rešetao mreže po Španiji i Evropi, a onda je uslijedio poziv koji se ne odbija - NBA liga.

Teletović je u najjačoj košarkaškoj ligi imao čast da nosi dresove tri tima - Bruklin Netsa, Finiks Sansa i Milvoki Baksa.

Mirza Teletović rođen je 18. septembra 1985. godine u Jablanici. Seniorsku karijeru je započeo u Slobodi, igrao je malo za belgijski Ostende, a 2012. je proglašen za sportistu godine u BiH.

Više o temi Mirza Teletović

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Gdje se krije ubica iz Brčkog
NA VRH

Podijeli članak na