KOMENTAR

Ponesi zastavu

Nadati se da će se ovog puta u velikom broju odazvati i „građani“ poput Salke Zilidžića

Dragan Vikić. Avaz

Piše: Nermin Demirović

4.9.2021

Čovjek koji je bio na braniku odbrane Bosne i Hercegovine sa svojim saborcima već godinama dokazuje u Sudu BiH da nije kriv za zločine koji mu se stavljaju na teret.

Pjevalo se Draganu Vikiću u ratu i nakon njega „ponesi zastavu“, svi znaju koliko je dao da prežive ovaj narod i ova država, a sada vodi neke druge bitke, one pravne.

Nema lagan zadatak, ali ljudi vjeruju, pa je tako za naredni petak zakazano okupljanje podrške Vikiću.

Veterani Odreda policije za specijalne namjene "Bosna" pozvali su putem društvenih mreža građane na mirno okupljanje ispred Suda Bosne i Hercegovine, a uoči novog ročišta u slučaju ratnog komandanta ove jedinice Dragana Vikića.

Komandant, kako ga mnogi nazivaju, zaslužio je podršku, a nadati se da će se ovog puta u velikom broju odazvati i „građani“ poput Salke Zilidžića, koji je bio u prvom safu kako bi dao podršku odavno kompromitiranom direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici.

Istina, stranačka mašinerija decenijama vladajuće porodice i njihove klike ovog puta nije uključena, jer očigledno je Osmica taj koji nosi pravu zastavu, a ne Vikić.

Za utjehu svima koji su se borili za ovu zemlju, bit će uz komandanta oni koji su s njim u ratu dijelili koru hljeba i linije odbrane.

Ovi drugi „građani“ svakako i ne poznaju taj osjećaj. Oni dijele materijalna dobra i plijen koji su stekli na plećima Vikićevih saboraca i njega.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.