LIČNOST DANA

Danil Medvedev: Osvojio prvi Gren slem

Trijumfom na US Openu osigurao nastup na završnom Mastersu

G. Š.

Medvedev: U finalu nadigrao favoriziranog Đokovića

Foto: Agencije


Rus Danil Medvedev će zauvijek pamtiti meč u Njujorku u kojem je nadigrao (3:0) favoriziranog Srbijanca Novaka Đokovića u finalu US Opena. Bio je vrlo ponosan dok je u rukama držao svoj prvi Grend slem trofej, ali je prvo na terenu, a potom i u šampionskom obraćanju pokazao veliko poštovanje prema Đokoviću.

Nakon posljednjeg odigranog Grend slem turnira u sezoni poznata su trojica od osmorice učesnika završnog Mastersa, koji se ove godine neće igrati u Londonu, nego u Torinu.

Magična granica za plasman na završni Masters je 4.990 bodova osvojenih u 2021. godini i do sada su je prešla trojica igrača. Prvi je u toj trci Đoković, koji je samo u ovoj godini sakupio 8.370 bodova. Prije US Opena mjesto u Torinu je osigurao Stefanos Cicipas (5.470 bodova u sezoni). Između njih, na drugo mjesto, uskočio je Medvedev, osvajanjem 2.000 bodova trijumfom na US Openu i sada u zbiru ima 6.380 bodova u 2021. godini.

Danil Medvedev rođen je 11. februara 1996. godine u Moskvi. Otac Sergej upisao ga je u tenisku školu kad je imao šest godina, a 2020. je stekao diplomu trenera tenisa na Moskovskom univerzitetu. Od 2018. godine je u braku Darijom Medvedev, s kojom je prethodno bio u vezi četiri godine. 

Više o temi Danil Medvedev

POZNATA DVA POLUFINALISTA
Medvedev i Ože-Alijasim za finale u Njujorku
NA VRH

Podijeli članak na