LIČNOST DANA

Miloš Gigović: Nagrada za sramotu

Čovjek koji je pravio velike blamaže na fudbalskim terenima sada nagrađen izlaskom na FIFA-inu listu

Gigović: Dokazao se onima kojima je potrebno. Agencije

Piše: N. D.

7.10.2021

Cilj opravdava sredstvo, a čini se da u slučaju fudbalskog sudije Miloša Gigovića ta izreka ima potpuno uporište. Znaju u Veležu najbolje, a znaju i svi drugi koji su pratili njegovo suđenje na bh. fudbalskim travnjacima šta sve može napraviti Gigović.

Miloš Gigović je oličenje neprofesionalnog dijeljenja pravde u bh. fudbalu, ali je uspio. Zahvaljujući čelnicima Nogometnog saveza BiH, od kojih je, očigledno, imao zaštitu, uspio je doći na FIFA-inu i UEFA-inu listu.

Možda ima kvalitet, ali kada ne sudi tendenciozno, kako je uglavnom sudio u posljednje vrijeme, kvalitet nije bitan. Nadati se da će se, kada kao bh. arbitar bude negdje na travnjacima van Premijer lige BiH, moći konsolidirati i suditi prema fudbalskim pravilima.

Sudija iz Bosanske Gradiške je nagrađen za sramotu koju je priređivao onima koji vole fudbal u BiH, a mnogi će reći i za poslušnost.

Kako je ostajao na listama i pored toga što je svima bilo jasno šta radi, zna on, a i oni koji su ga štitili. Sada se otišlo korak dalje i Gigović će predstavljati BiH. Uzgred, isto kao i jedan Irfan Peljto, momak koji nas nikada nigdje obrukao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.