LIČNOST DANA

Dea Herdželaš: Ranking karijere

Najbolja bh. teniserka sada zauzima 240. mjesto na WTA listi

Herdželaš: Prije južnoameričke turneje bila 329. igračica svijeta. Agencije

Piše: E. Ć.

20.10.2021

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš briljantnim nastupom u Peruu osvojila je ITF trofej i novih 60 bodova, što joj je donijelo ogroman skok na WTA listi.

Herdželaš je u Peru otputovala kao 329. igračica svijeta, a onda je na šljaci u Limi odigrala sjajno i pokazala da zaslužuje bolju poziciju na svjetskoj listi teniserki.

Na prvom turniru nije imala sreće, budući da je u finalu poražena od Ane Siskove (Anna), ali je naredni osvojila izgubivši samo jedan set. Redom su padale Patrisija Ku Flores (Patricia), Danijela Seguel, Marija Lourdes Karle (Carle), Amandin Hese (Hesse) i na kraju Katarina Gerlah (Katharina Gerlach).

Sjajna Dea je tako južnoameričku turneju završila na najbolji način. Kući je donijela trofej, a ostvarila je nevjerovatan napredak na WTA listi. Samo nastupi na dva turnira u Peruu donijeli su joj skok na 240. mjesto, što je njen ranking karijere.

Dea Herdželaš je rođena 7. novembra 1996. godine u Sarajevu. Igrala je 19 finala u svojoj karijeri, ostvarivši skor od devet pobjeda. Godinu je započela na 450. mjestu, a sada je 240. teniserka svijeta. Naredni cilj je izboriti mjesto u kvalifikacije, a ko zna, možda i na završni turnir Australian Opena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.