LIČNOST DANA

Robert Levandovski: Gol-mašina

Najbrže došao do 80 pogodaka u Ligi prvaka

Levandovski: Dao više golova nego većina ekipa u najjačem klupskom takmičenju. TWITTER

Piše: E. Ć.

4.11.2021

Nevjerovatni poljski napadač Robert Levandovski (Lewandowski) je prava gol-mašina. I čini se da nema dugme za samouništenje ili, barem, za zaustavljanje.

Defanzivci protivničkih ekipa nemaju rješenja za fenomenalnog napadača koji slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za Zlatnu loptu - prestižnu nagradu koja se dodjeljuje najboljem igraču godine.

Igrač Bajern Minhena je protiv Benfike postigao tri pogotka, a u samo četiri odigrane utakmice u Ligi prvaka ove sezone na svom kontu ima čak osam golova. Više je to pogodaka nego što ima većina klubova koji igraju najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

Levandovski je pomjerio niz granica. Postao je najbrži igrač koji je došao do 80 golova u Ligi prvaka, za što mu je trebalo 100 utakmica, a također je i tek treći fudbaler koji je zabilježio četiri ili više het-trikova u najjačem takmičenju. Naravno, prva dvojica su Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Lionel Mesi (Messi).

Poljak je prosto nezaustavljiv, a to potvrđuje i činjenica da je na sedam utakmica ove sezone postigao dva ili više pogodaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.