LIČNOST DANA

Brano Jakubović: Lekcija političarima

Grupa “Dubioza kolektiv" u Strazburu svirala i pjevala u Vijeću Evrope, Jakubović je onda poslao poruku

Jakubović: Ozbiljna poruka. aVAZ

Piše: L. S. R.

12.11.2021

Snimci bh. grupe "Dubioza kolektiv" iz Strazbura, gdje je svirala i pjevala u Vijeću Evrope u okviru Svjetskog foruma demokratije, obišli su Stari kontinent.

Uz veselu atmosferu, frontmen Brano Jakubović iskoristio je priliku i održao lekciju birokratima u Evropi.

- U posljednjih nekoliko godina 20 posto ljudi napustilo je Bosnu i Hercegovinu. Moramo uraditi nešto u vezi s tim. Vi nam možete pomoći, Forum za demokratiju može pomoći... Možete nam pomoći da dobijemo radne dozvole, pa da nas sedmorica (članovi "Dubioze", op. a.) možemo otići iz zemlje i ostati ovdje. Možda u Strazburu, naprimjer - poručio je Jakubović u svom stilu.

Mada su njegove riječi naišle na salvu smijeha, poruka je bila mnogo ozbiljnija - jer poražavajuće brojke jasno govore o neviđenom neradu naših političara, dok troma birokratija u Evropi ne može naći način da pomogne domovini Brane Jakubovića.

Brano Jakubović jedna je od najharizmatičnijih i najoriginalnijih ličnosti na muzičkoj sceni regiona. Motorna je snaga „Dubioze kolektiva“, bh. grupe koja je ostvarila zavidnu internacionalnu karijeru. Rođen je 8. jula 1978. godine u Sarajevu. Oženjen je i ima dvoje djece.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.