LIČNOST DANA

Goran Lojo: Nastavio gdje je stao

Pod njegovim vodstvom „Zmajice“ uspješno započele kvalifikacije

Lojo: Radi odličan posao s našim košarkašicama. Agencije

Piše: A. V.

16.11.2021

Predvođena selektorom Goranom Lojom, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je započela nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. godine, gdje je na startu upisala dvije pobjede.

„Zmajice“ su prvo pred domaćim navijačima nadigrale favoriziranu Belgiju (87:81), a potom su opravdale status favorita i u gostima uvjerljivo savladale Sjevernu Makedoniju (64:80).

Tako su se, već nakon dvije odigrane utakmice, izdvojile na čelu grupe A, s maksimalna četiri boda, za što velike zasluge pripadaju upravo Loji.

Lojo je nastavio tamo gdje je stao u prošlim kvalifikacijama, kada je, poslije 22 godine, odveo „Zmajice“ na Eurobasket, gdje je s našim timom osvojio historijsko peto mjesto.

Goran Lojo rođen je 2. avgusta 1976. godine u Sarajevu. Za selektora ženske seniorske reprezentacije BiH izabran je 28. septembra 2017. godine. Do tada je uspješno vodio žensku juniorsku reprezentaciju BiH, s kojom je izborio plasman u A-diviziju. To je bio historijski uspjeh za žensku omladinsku košarku u našoj zemlji. Također je bio trener prvaka BiH, sarajevskog Play Offa, s kojim je osvojio i prvenstvo i Kup BiH.

Od 26. februara, uporedo s našim državnim timom, trenira i Flipo Baskets iz Getingena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.