LIČNOST DANA

Goran Lojo: Tvorac velikog uspjeha

Šansu dao svim reprezentativkama koje su se potom upisale u listu strijelaca

Lojo: Trasirao put našim košarkašicama na Eurobasket. Avaz

Piše: G. Š.

7.2.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Estonijom završila je kvalifikacije za Eurobasket 2021.

Našu reprezentaciju do pobjede vodile su Melisa Brčaninović (23 poena i 16 skokova) i Kortni Hart (Courtney Hurt - 16 poena i šest skokova), ali i u ovoj utakmici, u igri naših djevojaka bila je vidljiva ruka selektora Gorana Loje, koji ponovo nije mogao računati na dvije najbolje igračice – Maricu Gajić i Džonkel Džons (Jonquel Jones) - te Tamaru Kapor.

Šansu je dao svim reprezentativkama koje su se upisale u listu strijelaca.

Kvalifikacionu grupu naše najbolje košarkašice završile su skorom od pet pobjeda i jednog poraza, te se tako nakon 22 godine plasirale na Eurobasket.

Goran Lojo rođen je 2. avgusta 1976. godine. Za selektora ženske seniorske reprezentacije BiH izabran je 28. septembra 2017. Do tada je uspješno vodio žensku juniorsku reprezentaciju BiH, s kojom je izborio plasman u A-diviziju. To je bio historijski uspjeh za žensku omladinsku košarku u našoj zemlji. Također je bio trener prvaka BiH, sarajevskog Play off-a, s kojim je osvojio i prvenstvo i Kup BiH.

Od 26. februara, uporedo s našim državnim timom, trenira i Flipo Baskets iz Getingena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.