LIČNOST DANA

Miralem Pjanić: Odlazak "Malog princa"

Uvijek bio na raspolaganju reprezentaciji, a sada naišao na velika osporavanja

Pjanić: Uvijek govorio odakle dolazi. Arhiv

Piše: N. D.

17.11.2021

Ruku na srce, Miralem Pjanić nije odigrao spektakularno protiv Finske za reprezentaciju BiH kada smo poraženi u Zenici, ali ko jeste? Cijeli tim je zakazao, a za one koji to još ne shvataju, fudbal je kolektivni sport. Ipak, sve je palo na njegova pleća i sada imamo epilog.

Miralem Pjanić vjerovatno je odigrao posljednji susret za reprezentaciju BiH i jasno je svima koji se razumiju u ovaj sport, ali i u kvalitet naše reprezentacije da će to biti veliki gubitak za tim u budućnosti.

Igre su slabije ili bolje, dešava se u fudbalu, ali tvrditi da imamo takvih igrača za reprezentaciju poprilično je laički. Na kraju krajeva, barem se treba priznati da se čovjek nadimka „Mali princ“ uvijek rado odazivao reprezentaciji i da je na svakom koraku govorio o Bosni i Hercegovini.

Miralem Pjanić rođen je 2. aprila 1990. godine u Tuzli. Kao dijete je s porodicom bio u izbjeglištvu u Luksemburgu. Nosio je dres Meca, Liona, Juventusa, Barcelone, a trenutno je član Bešiktaša. Za reprezentaciju BiH odigrao je 101 utakmicu i postigao 16 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.