KOMENTAR DANA

SDA nije normalna

Putem botova vode kampanju u kojoj rudare proglašavaju domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima

Bakir s botovima, rudari na ulici. Avaz

Danijal Hadzovic
Piše: Danijal Hadžović

25.11.2021

U utorak su stotine rudara iz svih sedam rudnika Koncerna rudnika "Elektroprivrede BiH" stigle u Sarajevo da traže svoja prava. Tražili su da razgovaraju i s Fadilom Novalićem, no on nije bio ni u državi.

Imao je preča posla, da u jeku krize, zajedno s Bakirom Izetbegovićem i drugim istaknutim kadrovima SDA, špalira po Evropi ne bi li od dijaspore iskamčio koji glas za oslabljenu zelenu mašineriju.

Tokom dijasporske avanture Novalić je održao nebulozan, ali i zanimljiv govor, u kojem je, uz hvalospjeve na račun tobožnje ekonomske snage i stabilnosti Federacije BiH, izjavio kako postoji plan izvana koji provode „domaći izdajnici“ - da se rušenjem njega sruši i ekonomija Federacije, a samim tim i Bošnjaci kao narod.

Zanimljivo je da su ove tvrdnje već ranije testirane na društvenim mrežama od istaknutih botova i saradnika SDA, koji su plasirali slične nebulozne teorije o udarima na ekonomiju FBiH, a aferu „Respiratori“ poredili s čuvenom aferom „Agrokomerc“.

Da je ono što je Novalić blebetao u Luksemburgu skuhano u propagandno-paraobavještajnim kuhinjama SDA, pokazale su upravo reakcije njihovih botovskih brigada na proteste rudara.

Već dva dana botovsko podzemlje SDA rudare optužuje da su, ni manje ni više, saradnici srbijanskih obavještajnih službi, a njihov protest akcija iz Beograda, kreirana s ciljem rušenja Novalića i Vlade FBiH.

Naravno, dobro je poznato da svaki autokratski režim, od Miloševića, preko Bjelorusije, do Dodika, pažnju s vlastitih katastrofalnih rezultata, korupcije, kriminalnih afera, siromaštva i beznađa, nastoji skrenuti propagandom da su dokazi o svemu tome tek podvale i laži domaćih izdajnika koji, prema nalogu stranih neprijatelja, žele da, jelte, unište našu državu i ozlojade narod koji oni „sjajno“ vode.

No, kada to ludilo vlasti dođe do tačke da se usuđujete i nesretne rudare dovoditi u kontekst domaćih izdajnika i stranih plaćenika, ozbiljno se otvara pitanje je li ta zelena kamarila uopće više normalna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.