LIČNOST DANA

Serhio Aguero: Kun rekao da je kraj

Poručio je kako mu je zdravlje na prvom mjestu i dodao da odlazi sretan i uzdignute glave

Piše: N. D.

16.12.2021

Aguero: Oproštaj bio vrlo emotivan. Agencije

Argentinac Serhio Aguero (Sergio) jučer je na Nou Kampu održao konferenciju za medije i, kako se očekivalo, objavio je kraj igračke karijere. Bio je primoran na ovaj potez zbog problema s tahikardijom.

Kroz suze je poručio kako mu je zdravlje na prvom mjestu i da odlazi nakon preporuke ljekara. Usto je dodao da odlazi sretan i uzdignute glave. I nakon svega, mnogi se slažu da je igranje fudbala napustio jedan veliki igrač koji je ovoj igri dao mnogo toga.

Život ga nije mazio. Živio je u siromaštvu u četvrti u Buenos Ajresu. Nadimak Kun dobio je prema junaku iz crtanog filma.

S devet godina pridružio se omladinskom sustavu Independijenta, a tamo su se brinuli i o njegovom formalnom obrazovanju. Sve kasnije ostaje historija.

Serhio Leonel Aguero del Kastiljo (Sergio Castillo) rođen je 2. juna 1988. godine. Seniorsku karijeru počeo je 2003. u matičnom Independijentu, odakle je otišao u Atletiko Madrid, s kojim je osvojio špansku ligu, Ligu Evrope i UEFA Superkup. Potom je igrao za Mančester siti, bio dio ubojitog tandema s našim Edinom Džekom. Donio je klubu prvi naslov prvaka Engleske nakon 44 godine. Ove godine stigao je u Barcelonu, ali nije igrao.

Za Argentinu je odigrao 101 utakmicu i postigao 41 gol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.