KOME

Brisanje gumicom

Možda bi nam bolje došle neke vakcine protiv ovakve vlasti, ali najsigurnija bi bila amputacija

Po ko zna koji put dokazano neodgovorna bh. vlast dozvolila je da doživimo fijasko. rse

Piše: Nermin Demirović

21.12.2021

Samo se u Bosni i Hercegovini može dogoditi da vlasti mole po svijetu da im se udijeli pokoja vakcina, a onda stotine hiljada tih vakcina propadnu. Valjda po onoj - što bismo brinuli, nismo ih platili, po ko zna koji put dokazano neodgovorna bh. vlast dozvolila je da doživimo fijasko.

Ruku na srce, malo ko je očekivao da oni koji vode ovu državu bilo šta, pa i proces vakcinacije urade na dobar način i da sve prođe bez problema.

Uostalom, niko nije navikao, pa ni u kriznim periodima da oni brinu za ljude. Respiratori, pokretne bolnice i slične stvari uvijek su bili ispred poslova koji bi zaista trebali pomoći građanima.

Jadni narod, koji ih uzgred drži na vlasti, izbezumljen, ne zna više ni u šta vjeruje ni u šta ne vjeruje kada ih sluša. Vlastodršci su uveliko u pričama o ratu, jer gdje bi ih odvelo kada bi se govorilo o vakcinama, ekonomiji, rastu cijena...?

Po njihovim mozgovima u tim sferama se ne može dokazati patriotizam, što je, naravno, sasvim suprotno. Baš bi jačanjem ekonomije ili dizanjem standarda građana pokazali da su pravi patrioti. Jasno je da je retorika Dodika iz Laktaša, uveliko potpomognuta dodicima iz Sarajeva i još nekih bh. gradova, samo paravan za prikrivanje kriminala u ranije doba, a i ovog u doba pandemije.

Kao na traci su se pojavljivale afere, ali kao gumicom su izbrisane stvaranjem novih kriza, međunacionalnim zaoštravanjem odnosa i navodnom borbom jednih protiv BiH i drugih za BiH.

Ustvari su na istoj strani, a radi se o čuvanju fotelja, bogatstva i prikrivanju korupcije.

Na kraju krajeva, vakcine za Covid možda ovom narodu i nisu najpotrebnije. Možda bi nam bolje došle neke vakcine protiv ovakve vlasti, ali najsigurnija bi bila amputacija - potpuna amputacija vladajuće garniture iz političkog života.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.