LIČNOST DANA

Sead Kolašinac: Novi izazov

„Zmaj“ će u Francuskoj zarađivati znatno manje nego u Engleskoj

Kolašinac: Mjesečna plaća u Olimpiku 200 hiljada eura. Avaz

Piše: G. Š.

20.1.2022

Naš fudbalski reprezentativac Sead Kolašinac u utorak je predstavljen kao pojačanje Olimpik Marseja, a top tema francuskih medija jučer je bila njegova plaća.

„Zmaj“ će u Francuskoj zarađivati znatno manje nego u Engleskoj, gdje je njegova mjesečna plaća iznosila 500.000 eura, a Olimpiku je 200.000 eura. No, presudila je želja za igrom i mjestom startera u timu, ali i novim izazovima.

Kolašinac je četiri i po godine proveo u dresu „Topnika“, a, prema procjenama engleskih medija, samo od plaća zaradio je oko 25 miliona eura.

Sead Kolašinac rođen je 20. juna 1993. godine u njemačkom Karlsrueu. Fudbalsku afirmaciju stekao je u bundesligašu Šalkeu, a dobre igre u klubu iz Gelzenkirhena bila su viza za odlazak u redove otočnog velikana Arsenala.

Za londonski klub, gdje je stigao 2017. godine kao slobodan igrač, odigrao je 117 utakmica i postigao pet golova, uz 15 asistencija.

Iako je bio član mlađih selekcija Njemačke, 2013. godine odlučio se za povratak pod zastavu domovine. Za naš državni tim odigrao je 43 utakmice

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.