LIČNOST DANA

Erduan Kafedžić: Udarac korupciji

Proglašen za heroja mjeseca Ambasade SAD u Sarajevu

Kafedžić: Transparentan rad. AVAZ

Piše: E. Ma.

28.1.2022

Šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić heroj je ovog mjeseca Ambasade SAD u Sarajevu. Otkako je došao na čelo ovog ureda, Kafedžić zadaje konkretne udarce korupciji, rak-rani bh. društva. 

Ovaj prvak u borbi protiv korupcije predstavlja pravi primjer za sve u BiH kako se beskompromisno boriti sa svim nepravdama i neregularnostima, istovremeno trpeći ogroman pritisak politički kontroliranih institucija da prekine svoj rad.

Ured koji vodi Kafedžić pokrenuo je brojne istrage o lažnim diplomama i raširenim ekološkim i građevinskim prevarama. No, za svoj transparentni rad Kafedžiću je neophodna i podrška pravosudnih institucija.

Svima je jasno da borba protiv državnog neprijatelja korupcije nema alternativu, a Ured i Kafedžić primjer su kako nezavisne institucije mogu djelovati pošteno i biti model za promjene.

Erduan Kafedžić doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a obuke i usavršavanja iz oblasti borbe protiv korupcije završio je u Velikoj Britaniji, Austriji, Italiji i Sloveniji. Ured za borbu protiv korupcije KS formiran je 2. februara 2018. godine, a Kafedžić je dužnost predsjednika preuzeo 16. februara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.