KOMENTAR DANA

Nema opravdanja

Kada sjednete za volan, pomislite prvenstveno na svoje najbliže, a onda i na ostale. Pomislite šta oduzimate nekome, a bez čega vi ostajete

Nema opravdanog razloga za takvo bahato ponašanje. Avaz

Piše: Nerma Ajnadžić

31.3.2022

Jurcaš automobilom 140 kilometara na sat kroz centar grada. Zašto?

Nema opravdanog razloga za takvo bahato ponašanje koje ugrožava sve sudionike u saobraćaju, bilo da se radi o drugom vozilu ili pješaku. Svi smo svjedoci nesreća koje su prouzrokovane takvim ponašanjem i u kojima su, nažalost, mnogi izgubili živote. U takvim tragičnim momentima BiH se uvijek ujedini i oplakuje nevine.

Kada je "Avaz" prije nekoliko dana objavio snimak vožnje kroz Sarajevo, uz zvuke turbofolka u pozadini, svi su bili zgroženi. A onda je još isti taj video podijelio jedini bh. oskarovac Danis Tanović, koji je trenutno posvećen isključivo svom sinu Orhanu, koji se oporavlja od nesreće do koje je došlo jer se neko osjetio superiornim i dao gas kroz centar grada i udario dječaka, koji je, na svu sreću, preživio, ali je dug oporavak pred njim.


Nerma Ajnadžić. Avaz

Aktera priče o jurcanju uz turbofolk muziku ubrzo je pronašla sarajevska policija. Ostao je i bez automobila i bez vozačke dozvole. Hvala im, možda su upravo tako spasili jedan ili više nevinih života.

Nemojte biti ta osoba. Kada sjednete za volan, pomislite prvenstveno na svoje najbliže, a onda i na ostale. Pomislite šta oduzimate nekome, a bez čega vi ostajete.

Nisu zakoni i propisi nastali jer neko nije znao šta će sa slobodnim vremenom. Tu su da nas sve zaštite.

Ne smijemo biti ni nijemi posmatrači. Prijavite odmah ukoliko vidite nešto slično, možda tako nekome spasite život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.