LIČNOST DANA

Josip Juratović: Nova meta bakirovaca

Riječ je o luđačkoj politici koja Bošnjake dovodi u sukob s čitavim svijetom

Juratović: Prijatelj BiH. Avaz

Piše: D. Hadžović

15.7.2022

Zastupniku SPD-a u Bundestagu Josipu Juratoviću otkazano je gostoprimstvo na događajima u Štutgartu koja su, povodom godišnjice genocida u Srebrenici, organizirala bošnjačka udruženja u Njemačkoj, u saradnji s Konzulatom BiH. Šta je razlog ovog otkazivanja?

Pa, SDA-ovim simpatizerima iz Štutgarta zasmetalo je to što se usprotivio sadržaju Rezolucije o BiH kojom Bundestag Milorada Dodika i Dragana Čovića označava kao glavne krivce za nazadovanje BiH, ali ne i Bakira Izetbegovića.

To je bilo dovoljno da se uglednom njemačkom zastupniku, čovjeku koji je kroz sve ove godine bio nesumnjivi prijatelj Bosne i Hercegovine, koji je govorio na godišnjicama genocida u Srebrenici i koji je, iako etnički Hrvat, jasno osuđivao Dragana Čovića i njegovu destruktivnu politiku u BiH, otkaže gostoprimstvo i tako priredi politički skandal.

I tu se pokazuje sva destruktivnost i opasnost politike SDA. Ona u izboru između odbrane lika i (ne)djela Bakira Izetbegovića i kriminala SDA, s jedne, i odbrane Bosne i Hercegovine, s druge strane, uvijek bira ovo prvo. Svakoga ko joj na bilo koji način pokaže protivljenje, kuhinja te političke mašinerije počinje bezočno napadati i razapinjati.

Radi se o politici koja je odavno pogubila svaki kompas, koja proizvodi samo destrukciju, Bošnjake dovodi u sukob s čitavim svijetom te prijeti da ih odvede u potpunu izolaciju.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.