KOMENTAR DANA

Poraženi poglavica

Jer sa 70 godina, koliko će imati 2026., Izetbegović će biti penzioner i teško da može bilo koga poraziti u utrci za Predsjedništvo

Izetbegović je poražen od protukandidata Denisa Bećirovića s više od 100.000 glasova. Facebook

Piše: Miralem Aščić

8.10.2022

Osjećam da je u narodu proradio neki inat, rekao je Bakir Izetbegović, lider SDA, tri dana prije održavanja općih izbora u BiH, gdje je bio u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

I inat se i desio. Nije pogriješio. Izetbegović je poražen od protukandidata Denisa Bećirovića s više od 100.000 glasova. Do nogu je potučen. Nokautiran. Ovo je bio jedan od najvećih poraza jednog kandidata u utrci za člana Predsjedništva.

Izgubio je čak i u općini Centar, za koju je tvrdio da je vrednija za SDA od deset drugih. Za Bakira nisu glasale ni prve komšije. Nisu glasali ni članovi SDA, da jesu, dobio bi 400.000, koliko ima SDA skoro na svim nivoima vlasti. Umjesto toga, dobio je 193.000 glasova.

Miralem Aščić. Avaz

Lider SDA, također, nije se proslavio ni u ostalim kantonima. Debakl do debakla. Njegova politika straha, zveckanja oružjem, zagrljaja s Erdoanom (Erdogan), priča da je samo SDA branila državu, da ju je SDA organizirala, u narodu i jeste probudila inat.

Inat da izaberu drugog, a Izetbegovića pošalju u političku penziju i historiju. Ovaj poraz znači i kraj njegove dinastije.

Jer sa 70 godina, koliko će imati 2026., Izetbegović će biti penzioner i teško da može bilo koga poraziti u utrci za Predsjedništvo.

I kako stvari stoje, više je nego svjestan poraza i činjenice da se bliži kraj njegove političke karijere.

Pitanje je kada će napustiti SDA i kormilo prepustiti boljem od sebe. Nadamo se samo ne super ambicioznoj supruzi Sebiji Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.