LIČNOST DANA

Tomislav Kašljević: Majstor za spektakle

Pet rođendanskih koncerata „Indexa“ organizirao u pet gradova, u pet država, s čak 30 izvođača, i to u samo šest dana

Kašljević: Jedan od vodećih producenta na ovim prostorima. Facebook

Piše: L. S. R.

27.10.2022

Malo ko bi se u današnje vrijeme odlučio na tako veliki projekt kao što je turneja koja obuhvata pet gradova u pet država, pet koncerta s čak 30 izvođača, i to u samo šest dana.

Ali na taj potez odlučio se producent Tomislav Kašljević. Okupio je zvijezde i mlade snage i napravio turneju po regionalnim centrima povodom 60. rođendana jedne od najvećih i najvažnijih grupa na ovim prostorima – sarajevskih „Indexa“.

Samo on zna s kakvim se poteškoćama susretao, od birokratskih do zanatskih, ali nije odustao i publici u Sarajevu, a prije toga u Ljubljani i Zagrebu, priredio je istinski spektakl za dušu. Ovo zadovoljstvo još očekuje publiku u Beogradu i Skoplju.

Sam će priznati da često bira teži, ali ljepši put i zato i jeste jedan od vodećih producenata na ovim prostorima.

Iako živi u Zagrebu, Zeničanin i Bosanac od glave do pete u svojoj respektabilnoj biografiji ima upisane saradnje sa Stingom, grupama „Kings of Strings“ i „Gipsy Kings“, Pakom de Lusijom (Paco de Lucia)...

Idejni je tvorac projekata „Indexi i prijatelji“ i „Sevdah u Lisinskom“, producirao je više od 200 „Đurologija“, radio je s „2Cellosima“, Vlatkom Stefanovskim, Bajagom, Harijem Mata Harijem, Massimom Savićem...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.