KOMENTAR DANA

"Pjevači" zabrinuli policiju

Sky je davno pao, a sada će pasti svi koji su radili nezakonite radnje, takvih je na stotine u ovoj našoj BiH

Elvis Keljmendi i Denis Stojnić: "Propjevali" u Tužilaštvu KS. FACEBOOK

Piše: Miralem Aščić

7.11.2022

Danijel Dado Džafić, Denis Stojnić, Elvis Keljmendi, Fahrudin Gačanović, Adis Prašović. Svima je zajedničko jedno – uhapšeni su zbog Sky aplikacije, ali su i propjevali u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da bi se spasili pritvora i dugogodišnje kazne, koja većinu njih očekuje.

No, pjevanje ima cijenu. Umjesto Vojkovića, završili su u kućnim pritvorima. Međutim, svaki “pjevač” Tužilaštvu je pomogao da sklopi kockice u vezi sa Sky aplikacijom i saradnjom kriminalaca s policijskim i pravosudnim organima.

A takvih je slučajeva na desetine. Kako padaju kriminalci i sarađuju s Tužilaštvom, tako je sve veća nervoza u bh. pravosuđu i policijskim agencijama. Stojnić je, kao i Džafić, satima govorio o svojim vezama s pojedinim policajcima.

Mnogi sada pokušavaju sakriti tragove, ali je kasno. Tužilaštvo ima nove dokaze koji vode ka policijskim čelnicima koji su ih štitili i uvjeravali da je Sky siguran.

Sky je davno pao, a sada će pasti svi koji su radili nezakonite radnje. A takvih je na stotine u ovoj našoj Bosni i Hercegovini.

U Federalnoj upravi policije (FUP) i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i zbog toga mjesecima mirno ne spavaju.

Imaju hiljade razloga zbog kojih vlada nesanica!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.