LIČNOST DANA

Senad Džambić: Veliki biznismen

Blizu 9.000 uposlenih u najvećoj bh. poslovnoj grupaciji “Bingo” dobilo je finansijsku podršku

Džambić: Ulaže u razvoj države. Facebook

Piše: Al. B.

11.11.2022

Blizu 9.000 uposlenih u najvećoj bh. poslovnoj grupaciji “Bingo” dobilo je finansijsku podršku u vrijeme rekordne inflacije i najveće ekonomske krize u Evropi od Drugog svjetskog rata. Za dodatnu plaću u iznosu od 1.080 KM za svakog radnika najveći bh. poslodavac izdvojit će oko 10 miliona KM. 

Upravo taj iznos bio je dovoljan za izgradnju jednog od šest tržnih centara kompanije “Bingo”. A “Bingo” u BiH ima još više od 270 prodajnih i ugostiteljskih objekata te 13 fabrika, među kojima su i one kojima je prijetio stečaj.

Poslovno carstvo od neprocjenjivog značaja za bh. ekonomiju stvoreno je zahvaljujući Senadu Džambiću, prijeratnom radniku rudnika, čovjeku koji zarađeni novac ne ulaže u vlastiti komfor i nekretnine niti ga čuva u bankama, jastucima i seharama, već konstantno investira u širenje kompanije iz Tuzle u sve dijelove BiH. 

Hiljade radnih mjesta stvarane su postepeno, investiranjem više od 850 miliona maraka u posljednjih tridesetak godina. Džambića je ugledni magazin “Forbes” svojevremeno svrstao među najbogatije Bosance i Hercegovce, ali je u bh. medijima ostao zabilježen njegov odgovor da bi svima bilo bolje kada bi bogatiji od njega investirali u svoju zemlju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.