KOMENTAR DANA

Komšićev Mulahusić

Ostaje nam svima da se ozbiljno zapitamo šta je to toliko truhlo u ovom društvu…

Nedostajalo je samo još da Begić usklikne kako se radi o velikom križarskom planu istrebljivanja muslimana iz Evrope. Avaz

Piše: Danijal Hadžović

14.12.2022

Ako bismo tražili ljudsko utjelovljenje propadanja bh. društva, teško da bismo mogli naći bolji primjer od Zlatana Begića. Ovaj Komšićev Mulahusić zadužen je za zasipanje javnosti uvredama, provokacijama i teorijama zavjera. I u tome ne bi bilo ništa čudno, jer partije na Balkanu obiluju likovima iz "Zadruge" za paljenje i zabavljanje narodnih masa, da dotični nije, također, i doktor nauka te pride i profesor na fakultetu.

U svojoj posljednjoj neurotično-nebuloznoj analizi Begić je ustvrdio da SAD i Rusija imaju – ni manje ni više – pakt na Balkanu o podjeli interesa, podržava ih Velika Britanija, a realizator je visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt). Prema Begićevim tvrdnjama, pakleni tajni plan ove dvije sile ostvaruje se preko prepuštanja Srbiji i Hrvatskoj da ostvare potpunu dominaciju na ovom dijelu svijeta, a preko leđa Bosne i Hercegovine, Crne Gore i prije svega Bošnjaka.

Na kakvim informacijama, dokazima i faktima uvaženi profesor temelji svoju teoriju? To nam Begić ne otkriva, jer njemu dokazi očito ne trebaju da zaključke i teorije o najzmaršenijim geopolitičkim odnosima i planovima sipa iz rukova bezbrižnije no što Komšić i njegov kabinet sebi sipaju rakiju u čaše.

Danijal Hadžović. Avaz

Nedostajalo je samo još da Begić usklikne kako se radi o velikom križarskom planu istrebljivanja muslimana iz Evrope i da nam je spas samo u Turskoj i Iranu, pa da bude do kraja jasno da uvaženi profesor svoje intelektualno znanje crpi s anonimnih jagomirskih stranica čiji sadržaj kroje botovski degenerici SDA.

Ostalo je sve tu, samo je ostala ta mala, a teška granica koju DF nikako da prijeđe – njihovo podaništvo prema SDA, kao i spremnost da zajedno s njom idu u ambis i radikalizam neupitno je, jedino još im valja skontati kako ljubav prema kapljici i nesklonost ka džamiji pomiriti s težnjom ka islamističkim režimima i novootkrivenoj mržnji prema Zapadu. SDA barem tih ideoloških izazova nema.

Do tada, ostaje nam svima da se ozbiljno zapitamo šta je to toliko truhlo u ovom društvu pa da osobe koje govore kao kočijaši, ponašaju se kao džilkoši i rezoniraju kao mulahusići u Bosni i Hercegovini hljeb mogu zarađivati kao univerzitetski profesori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.