KOMENTAR DANA

Kome su djeca kriva!?

Kap koja je prelila čašu je napad na bolnicu, a pokušaj da se za ovo krvoproliće osudi druga strana u cijeloj je priči nebitan

Nakon eksplozije u dvorištu bolnice. Anadolija

Miralem  Aščić

20.10.2023

Bilo da je Hamas teroristička organizacija, a Izrael, kako god kome grubo zvučalo, ali je istinito, okupator koji je od Gaze napravio najveći logor na svijetu, barbarstvu i ubijanju civila u Palestini mora se stati ukraj!

Već smo vidjeli slične scenarije u BiH, ali i Ukrajini, da lideri zemalja pozivaju na prekid vatre, primirje, osuđuju, upozoravaju, putuju na ratom zahvaćena odredišta, slikaju se i mašu, ali napadi i dalje traju, civili ginu, mahom nedužna djeca.

Frapantan je i užasavajući podatak da je za svega deset dana od napada izraelskih snaga na Pojas Gaze poginulo više djece nego za dvije godine ruske agresije na Ukrajinu!

Cijeli svijet, koliko god pojedinci tvrdili da Izrael ima pravo da se brani, svjedoči ubistvima nedužne djece i bombradovanjima kompletnih porodica. Slike to pokazuju, snimci. Krv i pune bolnice i groblja ne lažu!

Kap koja je prelila čašu je napad na bolnicu, a pokušaj da se za ovo krvoproliće osudi druga strana u cijeloj priči je nebitan. Jer ljudski životi su izgubljeni… Izrael u obračunu s Hamasom ne bira sredstva i to je evidentno.

Međutim, nisu svi Palestinci teroristi. Nisu kriva nedužna djeca i porodice. Zašto je napad Hamasa na Izrael čin terorizma, a osveta Izraela prema Palestincima opravdana i nužna!?

Miralem Aščić. Avaz

Zašto su životi Palestinaca drugačiji od života Izraelaca? I da se razumijemo, Hamas jeste teroristička organizacija, uvijek je i bio, ali ne postoji od jučer, niti je vladi u Tel Avivu u moru obavještajnih podataka i tehnologije nepoznato gdje se nalaze, ko ih i kako finansira.

Uništenje i ono malo Pojasa Gaze ne vodi ka pomirenju niti će iskorijeniti Hamas, kao što Amerika nikada nije iskorijenila El-Kaidu i ISIL.

Tjeranje Palestinaca da napuste svoju zemlju, koja je do dna spaljena, šta je ako nije etničko čišćenje? Zna to i vidi Zapad. Okretanje glave od zločina ozbiljno je saučesništvo.

Samo jedna dječija suza, bol i patnja alarm su da se zaustavi ovo ludilo, ma ko bio kriv. Svako novo ubijeno dijete samo je krv na rukama onih koji gledaju, a ne poduzimaju ništa. Šutnja ne opravdava zločin!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.