LIČNOST DANA

Hasan Gvozden: Ruši barijere

Hasan je rođen bez lijeve šake, ali to ga nije spriječilo da ostvari svoje snove i otvori firmu

Gvozden: Uspješni poduzetnik. Facebook

14.11.2023

Hasan Gvozden je uspješni mladić iz Gornjeg Vakufa čija je životna priča oduševila građane BiH, ali i regiona. Naime, Hasan je rođen bez lijeve šake, ali, kako ističe, to mu u životu nije bila prepreka nizašta.

U vremenu kada svi mladi odlaze iz domovine u potrazi za boljim životom, Hasan je odlučio da ostane, jer, kako tvrdi, i u Bosni se može uspjeti te da ovdje ipak ima posla za sve one koji se trude i iskreno žele nešto napraviti za sebe i svoju porodicu.

Iako je osoba s invaliditetom, to ga nije sprečavalo da ostvari svoje snove, na mnogim mjestima su sumnjali u njegov posao koji će obaviti bez jedne šake, a danas je uspješni poduzetnik, inspiracija i primjer svim mladim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Hasan je rođen 1991. u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Rodio se bez lijeve šake, sa 70-postotnim invaliditetom, a danas bez ikakvih poteškoća lijepi pločice, miješa lijepak, barata mašinama za rezanje keramike, radi hidroizolaciju, a, osim toga, odličan je i vozač.

Kao dječak, odnosno tokom rata, živio je u izbjeglištvu u Njemačkoj, a njegov otac se po povratku u BiH počeo baviti stolarijom. Otud i Hasanova ljubav prema alatima i radnim mašinama. Od priče objavljene 2019. godine u „Dnevnom avazu“ do danas, Hasan je izgradio imidž jednog od najtraženijih majstora keramičara u Gornjem Vakufu/Uskoplju, Bugojnu, Prozoru, Mostaru...

U mjestu u kojem živi važi za veoma poštenog i vrijednog mladića koji ruši barijere i oživljava ljudskost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.