LIČNOST DANA

Kenan Kamenjaš: Briljantna forma

Bh. košarkaš predvodi svoju ekipu do sjajnih rezultata ove sezone

Kamenjaš: Željan dokazivanja. ABA League

6.12.2023

Kenan Kamenjaš ove sezone jedan je od najkorisnijih igrača ABA lige. Bosanskohercegovački reprezentativac, koji nastupa za podgorički Studentski centar, i u pobjedi protiv favorizirane Mege zabilježio je novi dabl-dabl, upisavši 18 poena i 10 skokova u pobjedi svoje ekipe.

Kamenjaš je, kao što je već i navikao sve svoje fanove, odigrao itekako efikasnu partiju pogodivši devet od 11 šuteva iz igre.

Naš reprezentativac je novom sjajnom predstavom predvodio svoju ekipu do pobjede koja će im biti veoma bitna za nastavak ionako veoma dobre sezone u kojoj se nalaze na šestom mjestu regionalnog prvenstva.

Nakon relativno neuspješne sezone u Budućnosti sigurno je da je Kamenjaš željan dokazivanja da ipak zaslužuje mjesto u nekom od najboljih regionalnih, ali i evropskih klubova.

Ove sezone je već dobio „Nagradu za najkorisnijeg igrača ABA Superkupa“ (MVP), kao i „Nagradu za najkorisnijeg igrača kola“. Uz to mu ide u korist i činjenica da ima samo 23 godine. Kamenjaš se vratio na najbolji mogući način i pokazao svom bivšem klubu da su napravili veliku grešku.

Jedna ne toliko dobra sezona, ponajviše zbog prevelike konkurencije na njegovoj poziciji, omeđena s nekoliko sjajnih, bit će mu lekcija za ubuduće kada bude birao novi klub. Sigurno je da će poslije ovakve sezone „udvarača“ biti napretek, a na našem reprezentativcu je da donese pravu odluku za svoj igrački rast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.