LIČNOST DANA

Rikardo Druškić: Utjecajan umjetnik

Pomozite onima koji nemaju, to je najbolji novogodišnji poklon koji možete nekome pokloniti, poručio je Druškić

Druškić: Snažna potvrda. Instagram

Nerma Ajnadžić

29.12.2023

Mladi bosanskohercegovački umjetnik Rikardo Druškić ovu godinu ispraća sa stilom i još jednim priznanjem u nizu. Uvršten je za jednog od 55 najutjecajnijih mladih umjetnika na koje treba obratiti pažnju u 2024. godini, prema prestižnoj "Florence Contemporary Gallery" iz Firence.

Kako je i sam istakao, ovo priznanje za njega nije samo prekretnica u njegovoj karijeri već stoji kao snažna potvrda njegovog putovanja.

- Onog koje je potaknuto nepokolebljivom strašću i predanošću, velikim trudom, radom i odricanjem - naglasio je Druškić.

Dodao je da za sljedeću godinu priprema dvije internacionalne solo izložbe, na dva različita kontinenta. U svojim novogodišnjim željama nije zaboravio potrebite.

- Želim vam sretnu i uspješnu 2024. godinu sa željom da zajedno kao čovječanstvo pronađemo način da izađemo iz kolektivnog mraka u kojem se trenutno nalazimo. Ne moram naglašavati, ali, ipak, reći ću – pomozite onima koji nemaju. To je najbolji novogodišnji poklon koji možete nekome pokloniti - poručio je Druškić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.