MEĐU 55 NAJUTJECAJNIJIH

Mladi bh. umjetnik Rikardo Druškić godinu ispraća sa stilom: Dobio prestižno priznanje iz Firence

Pripremam se za ono što obećava da će biti moj najveći projekat do sada, poručio je Druškić

Umjetnik Rikardo Druškić. Zlatan Menkovic

Nerma Ajnadžić

28.12.2023

Mladi bosankohercegovački umjetnik Rikardo Druškić ovu godinu ispraća sa stilom i još jednim priznanjem u nizu.

Uvršten je za od jednog od 55 najutjecajnijih mladih umjetnika na koje treba obratiti pažnju u 2024. godini prema prestižnoj "Florence Contemporary Gallery" iz Firence.

Druškić je ovu vijest podijelio na društvenim mrežama te je istakao da to priznanje nije samo prekretnica u njegovoj karijeri već stoji kao snažna potvrda njegovog putovanja.

- Onog koje je potaknuto nepokolebljivom strašću i predanošću, velikim trudom, radom i odricanjem - naglasio je Druškić.

Dodao je da za sljedeću godinu priprema dvije internacionalne solo izložbe, na dva različita kontinenta.

- Pripremam se za ono što obećava da će biti moj najveći projekat do sada, čije ću detalje početi otkrivati u januaru. Vaša nepokolebljiva podrška i vjera u moju umjetnost oduvijek su bili, pored snage moje volje, najveći vjetar u leđa. Hvala na kontinuiranoj podršci.

Želim vam sretnu i uspješnu 2024. godinu sa željom da zajednom kao čovječanstvo pronađemo način da izađemo iz kolektivnog mraka u kojem se trenutno nalazimo.

Ne moram naglašavati, ali ipak, reći ću - Pomozite onima koji nemaju. To je najbolji novogodišnji poklon koji možete nekome pokloniti - poručio je Druškić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.