LIČNOST DANA

Aleksandar Njegomirović: Sudijska lakrdija

Skrojio pobjedu Borcu za ovjeru titule Banjalučana

Njegomirović: "Masakrirao“ Igman. Facebook

22.5.2024

O Aleksandru Njegomiroviću, sudiji iz Prnjavora, pričat će se danima. Ne zbog neke njegove dobre odluke, jer ih je u prošlosti znao imati. Kao kada je zaustavio meč zbog skandiranja ratnim zločincima - 28. maja 2023. na meču dobojske Sloge i Borca domaći navijači skandirali su ime presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Njegomirović je tada zaustavio utakmicu i nastavio je tek onda kada su sramotna skandiranja prestala. Tada je pobrao simpatije javnosti u BiH, pokazao profesionalizam. Sve ono što je poništio u ponedjeljak, kada je „pogurao“ Borac do pobjede nad Igmanom i titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Režirao je pravu sudijsku lakrdiju koja je zgrozila sve ljubitelje fudbala, kako u BiH tako i u cijelom regionu koji je s gađenjem prenosio dešavanja iz Banje Luke.

Skandalozni Njegomirović je prvo poništio čist gol Igmana. Može se desiti greška, ljudi smo. Međutim, kada se desi više grešaka, a u korist jednog tima, jasno je onda u kojem smjeru ide priča.

Nisu se slegli utisci gorčine nakon poništenog regularnog gola Igmana, Njegomirović je ponovo bio „u akciji“. Borac je do preokreta i pobjede došao pogotkom iz čistog ofsajda. Svi su vidjeli taj ofsajd, ali ne i Njegomirović i njegovi pomoćnici.

I sada, u danima kada oko bh. fudbala pušu pozitivniji vjetrovi zbog dolaska legendi u reprezentaciju, pa izgradnji terena u Premijer ligi..., ponovo se priča o sudijskim lakrdijama.

Aleksandar Njegomirović rođen je 7. jula 1981. godine u Zavidovićima. Pravdu na terenima Premijer lige, prema dostupnim podacima, dijeli od sezone 2020./2021.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.