KOMENTAR DANA

Hari SDA Hari

Novogodišnjim nastupom u Sarajevu finiširan dil SDA i Varešanovića, koji traje cijelu deceniju

Arhiv

Piše: Senka KURT

23.12.2018

Omiljeni SDA-ov sevdalija Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, ispostavit će se, nije slučajno sebi uzeo estradno ime koje podsjeća na čuvenu svjetsku špijunku.

Jednako kao i čuvena Mata Hari, Hajrudin vješto pripremi teren kako bi uz pomoć omiljene mu stranke i građana Sarajevskog kantona za samo jednu noć zaradio i naplatio skoro 200.000 KM.

Njegov nastup u novogodišnjoj noći, prema ugovoru, koštat će 199.999 KM, od čega će 100.000 dati Gradska uprava, a ovu siću od 99.999 sponzori.

Tako je finiširan dil SDA i Hajrudina, koji traje već cijelu deceniju. Završnicu izborne kampanje SDA 2008. Hari je proslavio u Zetri, koncertom, na kojem je uz pomoć prijatelja (Arsen Dedić, Tijana Dapčević, Marija Šestić) pjevao sevdalinke, dok su se u pozadini vihorile zastave i logo SDA. Sasvim slučajno!

Tokom posljednjih izbora bio je nešto transparentniji, pa su veliki skupovi završavali gromoglasnim duetom Izetbegović – Hari Mata Hari. Džaferović je pjevao tercu u čuvenoj sevdalinci „Kao što je Bosna moja na svijetu ljepše nema“.

Za Harija i nema. Jer, toga nema nigdje. Da mu tokom cijele godine kao istaknutom umjetniku građani Kantona Sarajeva plaćaju penzijsko i zdravstveno, pa još odvoje 100.000 KM da im ni krivima ni dužnima pjeva za Novu godinu.

Sa skoro 200.000 maraka u džepu, Varešanović može izgubiti pravo na doprinose.

No, to nije sve, dužan je, u znak zahvalnosti, svojim Sarajlijama i njihovim gostima ponekad zapjevati i besplatno. No, taj koncert nećemo gledati!

Uz SDA se lako nauči da ništa u životu nema besplatno!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.