KULTURA

"Scream for me Sarajevo" nakon 23 godine ponovo u BKC-u

D. K.

13.12.2017

Povodom obilježavanja 23 godine od održavanja koncerta legendarnog Brusa Dikinsona (Bruce Dickinson), frontmena benda "Iron Maiden" u opkoljenom Sarajevu, u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra sutra će biti održana specijalna projekcija filma "Scream for me Sarajevo".

Radi se o dokumentarističkoj priči baziranoj na ideji Jasenka Pašića, koji je uz pomoć režisera Tarika Hodžića i producenta Adnana Ćuhare uspio sklopiti sve segmente i aktere ovog spektakularnog događaja, koji je na trenutak građane Sarajeva sklonio od ratnih strahota i užasa.

Mnoštvo nikad neobjavljenih arhivskih fotografija i snimaka legendarnog Milomira Kovačevića- Strašnog, intervjui odrađeni s desetinama ljudi, od posjetitelja koncerta do samog Dikinsona i njegovih članova benda, te od same ideje za organiziranjem ovakvog koncerta u ratnoj zoni, zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Film je do sada prikazan na brojnim festivalima širom svijeta i osvojio je na desetine priznanja u različitim kategorijama.

Specijalna projekcija filma "Scream for me Sarajevo" bit će prikazana u Velikoj sali BKC-a sa početkom u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 8 KM možete kupiti na blagajni BKC-a svaki dan osim nedjelje u terminu od 10 do 17 sati. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.