KULTURA

Predrag Miki Manojlović: Vjerujem da sam glumački čarobnjak

Manojlović: Neka kritika kaže svoje

E. B.

2.3.2018

Predstava „Kralj Lear“, za koju režiju potpisuje Januš Kice (Janusz), a glavnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, prije nekoliko dana premijerno je izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (HNK).

Premijerno izvođenje ispratile su brojne poznate ličnosti, nakon čega su uslijedili komentari na Manojlovićevu ulogu. Kada smo ga pozvali, bio je na poslovnom ručku, pa je kratko kroz smijeh poručio.

- Ako kažu da sam glumački čarobnjak, onda je to tako. Nemam nekih prevelikih komentara kada je ova uloga u pitanju. Eto, neka kritika kaže kako sam odigrao. Što se tiče mene, zadovoljan sam, a nije lako na sceni biti tri sata i odglumiti svaki pokret u najboljem redu - kaže Manojlović.

U predstavi je naglašena porodična tragedija i političke intrige iz Šekspirovog (Shakespear) originala. Kice kroz komad postavlja i pitanje šta se događa s čovjekom kad ostane bez titule, funkcije i privilegija, odnosno šta čovjek treba doživjeti i proći kako bi poput kralja Lira duhovno i emotivno sazrio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.