KULTURA

Deni Mešić: Uvijek nam treba jedan Fistik

Mešić: Vidim ljude kojima su pune oči suza

Razgovarao: F. MUSTAFIĆ

8.3.2018

Zapaženu ulogu u predstavi „Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama“, osim sjajnih Vedrana Đekića, Milana Pavlovića i Aleksandra Seksana, ostvario je i mladi glumac Deni Mešić. Ulogu Hajdi beja odigrao je briljantno, a, kako nam je kazao, velika čast mu je bila što je uopće dobio priliku zaigrati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. 

Pjesma iz filma

- Tokom školovanja želja mi je bila da radim s profesorom i glumcem Admirom Glamočakom. Rad na predstavi je drugačiji od onoga kako smo radili tokom školovanja, u pozorištu je opuštenije i zaigranije. Činjenica da u predstavi igram s velikim glumcima, daje mi podstrek da se još više trudim. Jedni drugima smo bili velika podrška – kaže Mešić.

Posebno ga raduju reakcije publike te činjenica i da je nakon četiri izvođenja sala Narodnog pozorišta Sarajevo bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

- To puno govori o tome kakva je predstava. Prilazili su mi ljudi s pozitivnim kritikama govoreći kako već drugi put gledaju predstavu. Uvijek se naježim na kraju predstave, kad krenemo ka publici, a u pozadini ide pjesma iz filma „Valter brani Sarajevo“. Vidim ljude kojima su pune oči suza, vidim zadovoljne ljude, nasmijane, ispunjene, osjećam da će kući otići punog srca i onda znam da smo napravili dobar posao – ističe Mešić.

Aktuelna priča

Ovom mladom glumcu posebno je drago što je imao priliku zaigrati u predstavi koja je, na neki način, omaž kultnom bh. glumcu Rejhanu Demirdžiću i njegovom „Fistiku“.

- Osjećam se ponosnim. Mislim da je ovo aktuelna priča. U svakom poslu postoji jedan Fistik i mislim da nam uvijek treba jedan „Fistik“. Ohrabrujuće je i to što je ostalim glumcima bilo zadovoljstvo raditi s kolegicom Martinom Mandek i sa mnom. Pohvalili su nas nakon premijere, a vjerujem da će nam svako igranje biti sve bolje i bolje – dodao je Mešić. 

Osim ovom predstavom, trenutno je zauzet i pripremama za premijeru „Ćelave pjevačice“ na Akademiji scenskih umjetnosti koja je zakazana za 14. mart u NPS-u.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.