UMJETNOST

Izložba Osmana Arslanagića "Znakovi pored puta“

Izložba će biti postavljena u „Zvonu“ do 6. decembra

Piše: L. S. R.

15.11.2018

Izložba „Znakovi pored puta“ autora Osmana Arslanagića bit će otvorena u galeriji „Zvono“ u Sarajevu u petak u 21 sat.

- Zadovoljstvo nam je što u „Zvonu“ imamo priliku predstaviti i četvrti nastavak ciklusa „Znakovi pored puta“, koji je nastao kao dio umjetnikove potrebe za iskorakom od uobičajenih scenografskih rješenja kao dominantnog oblika profesionalnog izražavanja.

Od različitih predmeta koje je najčešće odbacilo more ili koji su se u prirodi našli zahvaljujući ljudskom nemaru Arslanagić pravi nesvakidašnje likovne objekte. Na njegovim „Znakovima“ prepoznajemo istu narativnu nit kao i u prethodna tri ciklusa, ali ovoga puta sa više slikarskih intervencija u strukturi pronađenog materijala uz naglašeni heretički pogled na ovozemaljski život.

Osim slikarskog umijeća, odnosa prema prostoru i upotrebnoj vrijednosti odbačenog, Osman Arslanagić i četvrtim nastavkom „Znakova pored puta“ potvrđuje nesvakidašnju umjetničku imaginaciju te sposobnost da u svakoj narednoj autorskoj etapi napravi iskorak, ponudi likovnoj publici istinsko zadovoljstvo i otvori prostor za različita tumačenja te ostane dosljedan vlastitoj estetici i prepoznatljivom autorskom rukopisu – poručuju iz „Zvona“

Izložba Osmana Arslanagića bit će postavljena u „Zvonu“ do 6. decembra 2018. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.