KULTURA

Kokan Mladenović će režirati "Sjećaš li se Dolly Bell", a dio glumačke ekipe je Mirsad Tuka

Press-konferencija održana povodom 250. izvođenja kultne "Žabe"

Otkriveni detalji o novom projektu. Foto: S. Saletović

Piše: E. B.

24.12.2018

Povodom 250. izvođenja kultne predstave „Žaba“ u Kamernom teatru 55, danas je održana pres-konferencija, kojoj su prisustvovali akteri ovog komada, Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan, i Moamer Kasumović.

Režiju potpisuje Elmir Jukić, a „Žaba“ je prvi put izvedena u sarajevskom Domu policije 2008. godine, dok će svoje 250. igranje doživjeti prekosutra u Kamernom teatru 55.

Tokom svog obraćanja Hadžihafizbegović je otkrio da će Kokan Mladenović u ovoj pozorišnoj kući režirati i predstavu "Sjećaš li se Dolly Bell", prema kultnom filmu istog naziva.

Kako je kazao direktor Kamernog teatra 55, probe za predstavu kreću u januaru, a premijera bi se trebala desiti u martu. Prema saznanjima „Dnevnog avaza“, jednu od ključnih uloga trebao bi igrati Mirsad Tuka, koji je, inače, član Drame u ovom pozorištu.

Kultni film "Sjećaš li se Dolly Bell" snimljen je 1981. godine prema tekstu Abdulaha Sidrana.

-  Poslije duge medijske ilegale otkupili smo prava od Abdulaha Sidrana. Ekipa Kamernog teatra i ja kao upravnik zahvaljujemo Sidranu, koji je pokazao senzibilitet i ustupio nam prava da radimo dramatizaciju za predstavu '"Sjećaš li se Dolly Bell“ – naglasio je Hadžihafizbegović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.