KULTURA

Bogat pozorišni sadržaj u NPS-u

Dana 23. januara bit će izvedena dramska predstava „Gazi Husrev-beže ili: Bukagije“, rađena prema tekstu Džemaludina Latića

Detalj iz "Okovanog Prometeja". Arhiva

Piše: E. B.

17.1.2019

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) u utorak s početkom u 19.30 sati bit će izveden balet "Okovani Prometej", u koreografiji i režiji Belme Čečo-Bakrač, koja je napisala i libreto prema motivima Eshilove tragedije „Okovani Prometej“.

U predstavi učestvuju solisti i ansambl Baleta NPS-a, uz goste iz Beograda Milana Rusa i Igora Pastora, hor Opere NPS-a i Sarajevsku filahrmoniju pod dirgentskom palicom Nade Matošević-Orešković.

Već 23. januara, u istom terminu, bit će izvedena dramska predstava „Gazi Husrev–beže ili: Bukagije“, rađena prema tekstu Džemaludina Latića. Adaptaciju teksta i dramaturgiju je uradio Hasan Džafić, a režiju potpisala Tanja Miletić-Oručević.

U subota, 26. januara 2019., u 19.30 sati na sceni NPS-a bit će izvedena opera „Čarobna frula“ u režiji Muhameda Hrustanovića. 

U predstavi učestvuju solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigirati Josip Šego.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.