U NEDJELJU, 8. MAJA

Emanuel Pahud, najpoznatiji flautista današnjice, otvara ovogodišnje Sarajevske večeri muzike

Ovaj svestrani umjetnik aktivan je kao solista, te kao kamerni i orkestarski muzičar

Emanuel Pahud. Agencije

N. Aj.

6.5.2022

Sarajevske večeri muzike, dvadeset i osme po redu, ljubiteljima umjetničkog izražaja ponudit će četiri cjelovečernja koncerta u periodu od 8. do 13. maja 2022. godine. Nakon dva izdanja realizirana u sjeni pandemije Covid-19, ovogodišnji SVEM publici se vraća u svom punom sjaju.

Sarajevske večeri muzike donose defile renomiranih umjetničkih imena, a tome je dokaz i prvi koncert u nedjelju, 8. maja u 20 sati, na kome će se javnosti predstaviti flautista Emanuel Pahud (Emmanuel) zajedno s orkestrom Sarajevske filharmonije, a pod dirigentskom palicom Evana Aleksisa Krista (Alexis Christ).

Emanuel Pahud otvara SVEM. NPS

Emanuel Pahud najpoznatiji je flautista današnjice. Ovaj svestrani umjetnik aktivan je kao solista, te kao kamerni i orkestarski muzičar. Tokom bogate muzičke karijere ostvario je niz nastupa sa najznačajnijim orkestrima i dirigentima svijeta kao što su Klaudio Abado (Claudio Abbado), Điovani Antonini (Giovanni), Daniel Barenboim, Pijer Bolez (Pierre Boulez), Ivan Fišer (Fischer), Valeri Gergiv (Valery Gergiev), Sir Džon Eliot Gardiner (John), Danijel Harding (Daniel), Pavo Jarvi (Paavo), Lorin Mazel (Maazel), Janik Nezet-Segin (Yannick Nezet-Seguin), Andres Orozko-Estrada (Orozco-Estrada), Itzhak Perlman, Trevor Pinok (Pinnock), Sir Sajmon Ratl (Simon Rattle), Mstislav Rostopović (Rostropovich), Dejvin Cinmen (David Zinman). Kao 22-godišnjak angažovan je na poziciji solo-flautiste Berlinske filharmonije, na kojoj je i danas vrlo aktivan.

Ulaznice za koncert možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.