KUĆA NA OBALI

"Avaz" na probi predstave "Jedan je Muhamed Ali" u NPS-u: Pogledajte o kakvom djelu je riječ

Imao sam čast da od pet postavljenih Almirovih tekstova u našim teatrima igram u tri, odnosno ovo je treća, rekao je Sijamija

Sa večerašnje probe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13
Nerma Ajnadžić

22.1.2024

Dramski ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo užurbano vježba za praizvedbu predstave "Jedan je Muhamed Ali", koja će biti upriličena ove subote.

Glumci, predvođeni Erminom Sijamijom, do subote imaju dvije probe dnevno, dok će u petak izvesti generalnu.

Večeras je potpisnica ovih redova prisustvovala uštimavanju glumačkog orkestra pod budnim okom reditelja Dine Mustafića.

Autor teksta je Almir Imširević.

- Radi se o porodičnoj drami, a radi se i o drugim stvarima. Mnogo nekih pitanja se otvara. Imao sam čast da od pet postavljenih Almirovih tekstova u našim teatrima igram u tri, odnosno ovo je treća. I nekako sam ga pratio, zajedno smo bili na studiju i družimo se. 

Tako da mu je ovo možda najzreliji i najbolji tekst koji je napisao. Rekao sam već da je ovo genijalan tekst i da je on genijalan pisac koji na najbolji način poznaje teatar, glumca i sve ono što se dešava u teatru - rekao nam je Sijamija.

U videu pogledajte šta je još glumac istakao.

Ulaznica za praizvedbu više nema. Zvanična premijera bit će 31. januara, a poznata su još tri termina igranja, i to 1. i 23. februar te 4. mart.

Snimili smo i jednu od prvih scena "Jedan je Muhamed Ali" kako bismo vas dodatno zaintrigirali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.