REGION

Najveća zaplijena droge u regiji: Srbijanska policija pronašla tonu "skanka"

20.3.2017

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da pripadnici policije prethodne noći zaplijenili više od tone droge "skank" u rejonu Novi Sad – Bačka Palanka, čija se vrijednost procjenjuje na oko četiri miliona eura.

Šest osoba je uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, precizirano je u saopćenju MUP-a.

Inače, riječ je o rekordnoj zaplijeni u jednoj akciji, ne samo u Srbiji već i u regionu.

- Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističke policije, narkotici su zaplijenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gdje je i uhapšena kriminalna grupa koja je prevozila tu drogu - rekao je ministar Stefanović.

Ministar je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istakao da je ovo jedna od najvećih zaplijena svih vremana i najveća pojedinačna zaplijena narkotika u regionu.

Droga je, inače, pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mjestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gdje je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.