REGION

Beograd: Tinejdžeri napadnuti ispred škole, osumnjičeni uhapšen

Blic.rs

31.1.2018

Mladić A. M. (21) uhapšen je zbog sumnje da je jučer oko 17 sati nožem teško povrijedio tinejdžera (15) i njegovu školsku drugaricu (17) ispred Hemijsko-prehrambene tehnološke škole na Banovom brdu, saznaje "Blic". 

Mladić je nasrnuo nožem na dječaka, inače učenika prvog razreda Hemijsko-prehrambene škole i na njegovu vršnjakinju, dok su sjedili na zidiću ograde u Lješkoj ulici izvan dvorišta ove obrazovne ustanove.

Dječak je uboden u stomak i nogu, a odmah je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar, gdje je primljen sa teškim povredama.

"Dječak je i dalje na jedinici intezivne njege u teškom stanju - rečeno je danas "Blicu" u Urgentnom centru.

Djevojčici je posječen prst.

Kako su ispričali očevici, dok su dječak i djevojčica, inače školski drugovi, sjedili na ogradi u jednom trenutku im je prišao mladić i na njih potegao nož. Nakon što je dječak izboden, a djevojčica posječena, napadač je pobjegao. Nezvanično se moglo čuti i da je mladić bivši momak povrijeđene tinejdžerke, pa se pretpostavlja da je motiv napada ljubomora.

Iz MUP-a nam je danas potvrđeno da je slučaj rasvijetljen.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu za nepunih par sati uhapsili su A. M, osumnjičenog da je nožem nanio povrede učeniku Hemijsko-prehrambene škole na Banovom brdu. A. M. se sumnjiči da je jučer u popodnevnim satima u neposrednoj blizini škole nožem napao i povrijedio petnaestogodišnjeg učenika. Tom prilikom je lakše povrijeđena i sedamnaestogodišnja drugarica napadnutog učenika koja je pokušala da ih razdvoji. Po nalogu nadležnog tužioca, A. M. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje", saopštio je MUP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.