BEOGRAD

Jako osiguranje za vođu "škaljaraca", Vukotić se žalio Sudu: Uzet mi je DNK, smještaju mi

Pošto je proveden u sudnicu u pratnji branilaca, stigli su manekenka Dejana Živković, koja se osiguranju Suda predstavila kao Jovicina žena, kao i njegov otac Veselin

Blic.rs

24.10.2018

Suđenje Jovici Vukotiću, vođi ''škaljarskog klana'', zbog optužbi za falsificiranje pasoša počelo je jučer u Drugom osnovnom sudu.

Pod jakim policijskim osiguranjem nekoliko minuta prije podneva, za kada je bilo zakazano prvo ročište zbog falsificiranja putne isprave u Drugi osnovni sud, stigao je šef ''škaljarskog klana''. U crnom odijelu Jovica je odmah proveden u sudnicu, gdje je čekao početak ročišta. S njim su tokom čitavog ročišta bila šestorica naoružanih stražara. 

Pošto je Vukotić proveden u sudnicu, u pratnji Vukotićevih branilaca, stigli su manekenka Dejana Živković, koja se osiguranju Suda predstavila kao Jovicina žena, kao i njegov otac Veselin. Oni su u sudnicu ušli tačno u podne, a odmah na početku Vukotić se izjasnio da "nije kriv", a tokom iznošenja svoje odbrane, šef ''škaljarskog klana'' kazao je da mu ''smještaju krimogene strukture koje su ubile advokata Mišu Ognjanovića".

Dvojno državljanstvo

Kako je Vukotić kazao sudiji, on ima srbijansko i crnogorsko državljanstvo, a od imovine na svoje ime nema ništa. Kako je kazao, mjesečni prihodi su mu od 1.000 do 1.500 eura, i to od izdavanja lokala i apartmana koje posjeduju njegovi članovi porodice u Kotoru. Vukotić je Sudu ispričao da pasoš koji ima nije falsifikat i da mu je "izdat", iako je ranije, na saslušanju kod tužioca naveo da je u posjed pasoša došao plativši N. N. licu 1.000 eura.

Šef ''škaljarskog klana'' rekao je da je fotografija na pasošu njegova, a da za osobu Geogrije Andonov na koju se vodi ova isprava "misli da ne postoji". Vukotić je kazao i da se upravo zbog tog pasoša, nakon što je uhapšen u Turskoj, u ovoj zemlji vodio postupak protiv njega, te je naloženo da se utvrdi je li tamo pokretan neki postupak, je li donesena presuda i, ukoliko jeste, za šta i kada.

Vukotićeva odbrana konstantno je bila fokusirana na to da on ne zna zašto se obreo u Srbiji, a njegovi branioci neprestano su se trudili da uvjere Sud da je nad Vukotićem, koji je označen kao šef kriminalne grupe, "izvršena otmica" i da mu se priprema ozbiljniji postupak koji nema veze s falsificiranjem pasoša. 

Oni su naglasili da tome u prilog ide i to što je Vukotiću uzet DNK profil odmah po hapšenju. Odbrana Jovica Vukotića konstantno se trudila da ospori rad Tužilaštva i postupajućeg tužioca, navodeći da su Vukotiću "uskraćena prava" i da tužilac "spinuje" po medijima.

Također, branioci Vukotića zatražili su izuzeće tužioca u postupku koji se vodi. 

Podsjećanja radi, Vukotić je uhapšen 10. septembra u Antaliji.

Vanbračna partnerica

Manekenka Dejana Živković, bivša djevojka bh. tenisera Damira Džumhura, već neko vrijeme je u emotivnoj vezi s vođom ''škaljarskog klana''.

Osim toga što je došla na suđenje, Živković svako malo dolazi Vukotiću u posjetu u Centralni zatvor u Beogradu. Ovu manekenku Vukotić je na saslušanju kod tužioca naveo kao svoju "vanbračnu partnericu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.