RAZUZDANOST

Kao pušteni s lanca: Droga, razvrat, gole grudi i bezobrazluk vladaju na Zrću

Mladi na Zrću i u Novalji otpuštaju sve kočnice

Mladi nemaju problem sa stidljivošću. Screenshot

Avaz.ba

9.7.2019

Portal Index.hr provjerio je da li plaža Zrće, popularna destinacija britanskih turista i jedna od "najozloglašenijih" partijanerskih mjesta, zaslužuje epitet "hrvatske Sodome i Gomore".

Novalja na Pagu tokom ljetne sezone pretvori se u utočište mladih iz svih dijelova svijeta, što je vidljivo čim kročite u taj grad. Odbačene ampule gasa za smijanje na svakom koraku, polugoli turisti koji tumaraju gradom s alkoholom u ruci, kao i muzika iz obližnjih apartmana, svakodnevica su u Novalji.

Stvari postaju još luđe kad stignete na samu plažu Zrće, gdje se nalazi niz noćnih klubova.

"Šta je najluđe što ste uradili na Zrću?", pitali su grupu pijanih Britanaca. 

- Šmrkao sam kokain s prijateljeve zadnjice - kao iz topa je i bez imalo oklijevanja rekao jedan od njih. 

Izgovorio je to i pred kamerom. Njemu, kao ni mnogim drugima, nije problem da govore o opijatima koje koriste.

Izgubili smo prijatelja na pet sati i nismo imali pojma gdje je on - pričaju dvojica Iraca dok je pored njih stajao "izgubljeni" prijatelj. 


- Ni sad ne znam gdje sam zapravo bio - govori kroz smijeh.

Prijatelj nam se us*ao u apartmanu. Ali nismo mu zamjerili, svakome to može da se dogodi - priča grupa Britanaca, koja je čak i pokazala fotografije mladića kako leži na podu toaleta. 

Dobro raspoloženi turisti, redom Britanci, rado staju pred kameru i nemaju problem sa stidljivošću.

Slobodna sam, tražim dečka, može da bude i stariji - rekla je za Index.hr jedna mlada Britanka, a zatim ispred kamere razgrnula kupaći kostim i pokazala gole grudi. 

Mladi na Zrću i u Novalji otpuštaju sve kočnice. Ne obaziru se na pravila o odijevanju na koja ih upozoravaju table postavljene na nekoliko mjesta u gradu, golišavi ulaze u kafiće, restorane, radnje...

Dok šetaju gradom ili plažom, konzumiraju gas za smijanje iz balona, a na štandovima koji prodaju taj gas, koji je u Velikoj Britaniji ilegalan ako se koristi u rekreativne svrhe, strpljivo stoje u redovima kako bi kupili kutiju od 24 ampule koja košta skoro 50 eura.

- Voljela bih jedino da su kokteli malo jeftiniji - rekla je jedna djevojka koja je na Zrće stigla s prijateljicom. 

Iznajmljivači apartmana, čini se, nešto su manje zadovoljni klijentelom koja im u ovo doba puni apartmane, pa je tako jedna iznajmljivačica u nezvaničnom razgovoru priznala da često odbija porodice s djecom ako su u ostalim apartmanima mladi turisti koji su došli zbog dobrog provoda.

- Kažem im da neće imati mira i da im ne mogu garantirati da će biti zadovoljni. Mi bismo voljeli da privučemo natrag porodični turizam, ali to je veoma teško u ovoj situaciji - kaže za Index.hr i dodaje da je odustala od smirivanja mladih turista kad zabavu sa Zrća prebace u apartman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.