BIVŠI POSLANIK NSRS

Adam Šukalo kandidat Vučićevog SNS-a na izborima u Srbiji

Poslije izbora 2018. godine rekao da se povlači iz politike

Adam Šukalo. Avaz

Avaz.ba

7.3.2020

Bivši zastupnik Narodne skupštine Republike Srpske, Adam Šukalo, će, ako je suditi prema objavljenim listama, biti kandidat RS napredne stranke na aprilskim izborima u Srbiji.

Kako prenosi Srpskainfo, stranka predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, predala je Izbornoj komisiji listu i to sa 250 imena za parlamentarne izbore u Srbiji koji će se održati 26. aprila. Adam Šukalo nalazi se na 125. mjestu.

Šukalo je do 2014. bio zastupnik u Narodnoj skupštini RS, a 2018. nije uspio ući u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na listi PDP-a.


Aleksandar Vučić. Avaz

Stručnjaci već predviđaju da će SNS i Vučić imati komotnu većinu, zbog bojkota opozicije u Srbiji, tako da je vrlo moguće da Šukalo ponovo zasjedne u skupštinske klupe, ovaj put u Srbiji. 

Podsjećamo, Šukalo je poslije izbora 2018. godine rekao da se povlači iz politike, a ostao je upamćen po podršci grupi “Pravda za Davida”, po zalaganju za ukidanje privilegije zvane “bijeli hljeb” kao i po tome što je svoj novac od “bijelog hljeba” podijelio u humanitarne svrhe, objavila je Srpskainfo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.