ZAGREB

Milanović: Trenutno nisam za uvođenje totalnog karantina

Ključno da su građani odgovorni

Zoran Milanović. Agencije

Fena

21.3.2020

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u subotu da nije za olako potezanje vojske koja bi trebala pomoći policiji u kontroli građana, kao i da trenutno nije za uvođenje totalnog karantina, istaknuvši da je ključno da su ljudi odgovorni i ponašaju se kao da su zaraženi, a nisu. 

- Ključno je da svako da takav doprinos, problem će biti puno manji. Ali problem će rasti još neko vrijeme, znamo sada više toga i o smrtnosti - kazao je Milanović prilikom obilaska ekspedicijskog kampa i šatora koje Hrvatska vojska podiže ispred Kliničke bolnice Dubrava za prihvat pacijenata zaraženih koronavirusum.

Upitan treba li vojska pomoći policiji u kontroli pridržavanja mjera socijalne distance, Milanović je ustvrdio da nije za "olako potezanje vojske".


Zoran Milanović. Agencije

Komentirao je i najavljene mjere policijske kontrole građana na ulici, istaknuvši da trebamo paziti da i nama samima ne popusti samokontrola.

- Trebamo paziti da ne počnemo prepoznavati neprijatelja i ugrozu na svakom koraku - rekao je hrvatski predsjednik, dodavši da u ovom trenutku nije za uvođenje totalnog karantina.

- Tu odluku vjerovatno neću donijeti ja, ja je mogu podržati, ali ne vidim potrebu za to u ovom trenutku. Totalni karantin, u ovom trenutku ne - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.