REPATRIJACIJA

U Hrvatsku iz Italije ušlo i deset državljana BiH

Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruženja za djecu s posebnim potrebama „Naši snovi“

Većina osoba boravila u mjestima pod karantinom. Ilustracija

Avaz.ba / Fena

19.4.2020

Deset državljana Bosne i Hercegovine i 28 hrvatskih državljana doputovalo je u Hrvatsku u subotu navečer iz Italije u sklopu organizirane repatrijacije, saopćilo je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

- Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Rimu te Generalnim konzulatom RH u Trstu, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Talijanske Republike i lokalnim tijelima regija Trentino Alto Adiđe, Friuli Venezia Giulia i Veneto dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana, od kojih je većina boravila u mjestima pod karantenom - navodi se u saopćenju.

Autobus sinoć stigao u Hrvatsku. Ilustracija

U Hrvatsku je u večernjim satima stigao autobus s ukupno 28 hrvatskih, te 10 državljana Bosne i Hercegovine. Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruženja za djecu s posebnim potrebama „Naši snovi“ koje su usred krize uzrokovane pandemijom zatražili pomoć pri repatrijaciji, a koja im je omogućena zajedničkom saradnjom  Udruženja i Generalnog konzulata Hrvatske u Trstu, uz pomoć hrvatske ambasade u Rimu.

S obzirom na ozbiljnost situacije i striktne mjere koje je Italija uvela u borbi protiv širenja CovidaD-19 za određene pokrajine, napuštanje mjesta boravka u mnogim regijama moguće je samo uz višestruka odobrenja nadležnih talijanskih tijela, dodaju iz Ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.