GRADONAČELNIK ZAGREBA

Bandić: Šteta je minimalna, da čovjek nije poginuo, to bi zaboravili za 24 sata

Stvari su sada pod kontrolom. Sanacija će biti narednu sedmicu, kazao je Bandić

Bandić: Grad Zagreb će izaći u susret i pomoći ljudima da saniraju štete. Arhiv

N. Aj. / Avaz.ba

25.7.2020

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je podvožnjak u Miramarskoj, koji je sinoć, zbog jakog nevremena koje je zahvatilo šire zagrebačko područje, bio u potpunosti poplavljen i neprohodan za promet.


On je kazao kako je uz Miramarsku, tradicionalno, bio potopljen podvožnjak u Škorpikovoj i Strojarskoj.

Stvari su sada pod kontrolom. Sanacija će biti narednu sedmicu. 90 do 100 litara vode na kvadratni metar u roku od 6 sati se sručilo na Zagreb i infrastruktura to nije mogla izdržati - kazao je Bandić.


Dodao je da su hitne službe odradile više od 500 intervencija te da se na održavanju podvožnjaka radi dovoljno, ali je i dodao da treba redovitije čistiti slivnike i odvodne kanale. Istakao je da je i idealno, infrastruktura ne bi mogla progutati toliku količinu vode.

Da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 24 sata - kazao je Bandić, aludirajući na smrt vatrogasca Davora kovačevića, kojem je pozlilo tokom intervencije.  

Smatra i da u Zagrebu nema velike štete jer su najvećim dijelom poplavili podrumi. Istakao je da će Grad Zagreb izaći u susret i pomoći ljudima da to saniraju te da je šteta minimalna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.