SABORSKI ZASTUPNIK

Peđa Grbin objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a Hrvatske

SDP se već dugo vremena suočava s ozbiljnim izazovima, velik dio kojih je organizacijske prirode. Na žalost, u protekle četiri godine malo se toga promijenilo na bolje.

Peđa Grbin. Arhiv

Avaz.ba

17.8.2020

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin, koji je najavio kandidaturu za predsjednika te stranke, objavio je u ponedjeljak na Facebooku dokument s idejama i smjernicama za oporavak SDP-a kao temelj za raspravu o budućnosti stranke.

- SDP se već dugo vremena suočava s ozbiljnim izazovima, velik dio kojih je organizacijske prirode. Na žalost, u protekle četiri godine malo se toga promijenilo na bolje.

U dokumentu kojeg dijelim nalaze se moje ideje, smjernice, sugestije za oporavak SDP-a, za koje se nadam da će biti temelj za ozbiljnu raspravu o budućnosti SDP-a u kampanji koja je pred nama!

Dokument možete pronaći na linku kojeg dijelim. Radujem se vašim komentarima!”, napisao je Grbin.

- Ne želim biti predsjednik računice interesnih skupina, predsjednik kompromisa elita, već želim biti predsjednik uspješnih i marljivih, predsjednik svih koji radom i zalaganjem žele stvoriti #noviSDP. Želim biti predsjednikom stranke na koju smo ponosni”, navodi Grbin u dokumentu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.